Maanviljelijöille on itsestään selvää, että alhaiset rengaspaineet pitävät maaperän tiivistymisen mahdollisimman pienenä. Koska rengaspainesuositus riippuu renkaan koosta sekä traktorin nopeudesta ja kuormasta, oikean paineen päätteleminen ei aina ole niin yksinkertaista. Siksi maailman suurin renkaiden ja muiden kumituotteiden valmistaja Bridgestone on kehittänyt helppokäyttöisen älypuhelinsovelluksen, joka kertoo maanviljelijöille hetkessä alimman mahdollisen rengaspaineen kulloisissakin olosuhteissa. Sovellus auttaa maanviljelijöitä suojaamaan maaperää sekä parantamaan VT-TRACTOR-renkaidensa suorituskykyä, tuottavuutta ja käyttöikää.

VF-teknologialla vielä enemmän hyötyjä 

Hiljattain lanseerattujen premiumluokan Bridgestone VT-TRACTOR -maatalousrenkaiden VF-teknologia on mullistanut maanviljelyn. Renkaissa voidaan käyttää aiempaa merkittävästi pienempiä rengaspaineita ja siten vähentää maaperään kohdistuvaa painetta ja maaperän tiivistymistä – ja silti säilyttää erinomainen pito ja suorituskyky. Tämän tuloksena peltotöiden tehokkuus ja tuottavuus paranevat ja samalla negatiiviset vaikutukset peltokasveihin ja maaperään pienevät. Parhaan suorituskyvyn saaminen tästä renkaasta edellyttää kuitenkin normaalia alhaisempien rengaspaineiden käyttöä. Bridgestonen uuden rengaspainesovelluksen ansiosta VT-TRACTOR-renkaiden omistajien on helpompaa kuin koskaan varmistaa premiumluokan maatalousrenkaidensa suorituskyky.

Monipuolinen ja käyttäjäystävällinen

Bridgestone Tyre Pressure -sovelluksen käyttäminen on erittäin luontevaa ja helppoa. Käyttäjän täytyy vain valita rengaskoko saadakseen traktorin kuormalle ja nopeudelle sopivan rengaspaineen.

”Myös maanviljely digitalisoituu nopeasti. Painettujen teknisten oppaiden käyttö pellolla ei ole kovin käytännöllistä. Älypuhelimet yleistyvät jatkuvasti, ja Bridgestone näki tässä mahdollisuuden tarjota maanviljelijöille vaivattoman ja tehokkaan työkalun oikean rengaspaineen tarkistamiseksi missä tahansa. Näin he voivat aina käyttää mahdollisimman alhaisia rengaspaineita, varmistaa parhaan suorituskyvyn ja tuottavuuden arvokkaalle investoinnilleen suojaamalla samalla maaperää”, toteaa Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning.

Maaperän suojaaminen

Bridgestonen premium-luokan maatalousrenkaissa on kiinnitetty erityistä huomiota erinomaiseen pitoon, tehokkuuteen ja suorituskykyyn samalla, kun suojataan maanviljelijöiden arvokkainta omaisuutta: maata. VT-TRACTOR on Bridgestonen maatalousrenkaiden lippulaiva. Sen runko on erittäin joustava ja jalkaosan rakenne mahdollistaa suuret kuormat alhaisilla rengaspaineilla. Kuviopalojen kosketusala on 26 % suurempi(1) verrattuna muihin vastaaviin premium-tuotteisiin. Suurempi kosketusala takaa paremman pidon ja siten paremman tehokkuuden. Päivässä pystyy käsittelemään jopa 0,9 hehtaaria(2) enemmän peltoalaa vastaaviin premium-tuotteisiin verrattuna. VT-TRACTOR säästää paitsi aikaa myös rahaa; polttoainetta säästyy muihin premium-renkaisiin verrattuna tuntuvasti, jopa 36 litraa päivässä tai noin 500 euroa 50:tä hehtaaria kohti(3).

Kapea vanneoptio

Bridgestonen rengaspainesovellus sisältää nyt koot, joihin sisältyy kapea vanneoptio (Narrow Rim Option, NRO). Kyseessä on Bridgestonen kehittämä kokeellinen standardi. NRO-merkinnällä varustetut VT-TRACTOR-renkaat voidaan asentaa kapeammille vanteille kuin normaalit vastaavat VF-renkaat. Mahdollisuus käyttää vakiovanteita tuo VF-teknologian hyödyt maanviljelijöiden ulottuville ilman investointia leveämpiin vanteisiin.  

Tällä hetkellä rengaspainesovellus sisältää rengaspainearvot kaikille jo myynnissä oleville ja vuonna 2014 myyntiin tuleville renkaille. Sovelluksen kokovalikoima kasvaa tammikuussa 2015 julkaistavan päivityksen myötä. Sovellus on ladattavissa sekä Apple- että Android-laitteille kuudella eri kielellä: englanti, ranska, saksa, hollanti, italia ja espanja.

(1) Bridgestonen maaliskuussa 2014 suoritettujen sisäisten testien perusteella. Testit suoritettiin Bernburgissa Saksassa renkailla IF 600/70 R30 & IF 710/70 R42 (rengaspaineet 1,2 & 1,0 bar) ja VF 600/70 R30 & VF 710/70 R42 (rengaspaineet 1,0 & 0,8 bar) hyödyntäen XSENSOR™-kuvannusteknologiaa.
(2) Bridgestonen maaliskuussa 2014 suoritettujen sisäisten testien perusteella. Testit suoritettiin Bernburgissa Saksassa renkailla IF 600/70 R30 & IF 710/70 R42 (rengaspaineet 1,2 & 1,0 bar) ja VF 600/70 R30 & VF 710/70 R42 (rengaspaineet 1,0 & 0,8 bar). Testitraktori veti perässään toista, kuormaa simuloivaa traktoria.
(3) Bridgestonen maaliskuussa 2014 suoritettujen sisäisten testien perusteella. Testit suoritettiin Bernburgissa Saksassa renkailla IF 600/70 R30 & IF 710/70 R42 (rengaspaineet 1,2 & 1,0 bar) ja VF 600/70 R30 & VF 710/70 R42 (rengaspaineet 1,0 & 0,8 bar) hyödyntäen tilavuuteen perustuvaa mittaustekniikkaa.