Bridgestone, maailman suurin rengas- ja kumiyhtiö, tuo markkinoille uuden sukupolven polttoainetehokkaat Ecopia-renkaat. Uusien Ecopia H002 -renkaiden innovatiivinen pintakuvio ja uusi kumiseos alentavat pitkän matkan kuljetuksia hoitavien yritysten kokonaiskustannuksia luokkansa parhaan polttoainetehokkuuden ansiosta – eikä kestävyydestä tarvitse tinkiä2. Renkaiden märkäpito-ominaisuudet ovat myös erinomaiset3, ja EU:n talvirengasmääräykset täyttävinä ne tarjoavat mukavuutta ympäri vuoden.

Luokkansa paras
Polttoainekulut, jotka ovat noin 30 % kaikista kustannuksista, ovat pitkän matkan kuljetuksia hoitavien yritysten suurin yksittäinen kuluerä.4 Lisäksi alalla on haasteina EU:n yhä tiukemmat CO2 ‑päästömääräykset ja liikenneturvallisuuden varmistaminen etenkin huonoissa sää- ja ajo-olosuhteissa. Ecopia-renkaiden uusin sukupolvi on suunniteltu vastaamaan näihin päivittäisiin haasteisiin.

Uusi Ecopia H002 saavutti EU:n rengasmerkintäasetuksen mukaisen parhaan A-luokituksen polttoainetehokkuudessa sekä ohjaavan ja vetävän akselin että perävaunun renkaiden osalta. Käyttämällä uusia Ecopia-renkaita kaikilla akselipaikoilla keskikokoinen pitkän matkan kuljetuksia hoitava yritys voi säästää yli 200 000 euroa vuodessa polttoainekustannuksissa ja vähentää vuosittaisia CO2-päästöjään 546 tonnilla5.

Polttoainesäästöt eivät ole ainoa etu, nimittäin uuden sukupolven Ecopia-renkaat pitävät rekat liikkeellä ja kuljettajat turvassa erittäin haastavissa märän kelin sääolosuhteissa. Märkäpidon osalta renkaat pesevät kaikki kilpailijansa, kuten TÜV SÜD:n testi osoittaa. Uudella Ecopia-renkaalla on märkäpidossa B-luokan rengasmerkintä ohjaavan ja vetävän akselin sekä perävaunun renkaissa.6

Uudet Ecopia-renkaat pitävät märän kelin lisäksi myös talviolosuhteissa, sillä niissä on ainoina pitkän matkan ajoon suunniteltuina renkaina vuorisymboli- ja M+S-merkinnät kaikkien akselipaikkojen renkaissa. Ne vastaavat EU:n talvirenkaita koskevia vaatimuksia, joten kuljetusyritykset voivat käyttää niitä huoletta ympäri vuoden.

Uusilla Ecopia-renkailla on myös TÜV SÜD:n rengastestimerkintä osoituksena laadusta ja turvallisuudesta. Merkintä koskee kaikkien akselipaikkojen renkaita.

Bridgestonen kokonaisvaltainen lähestymistapa polttoainesäästöihin
Uutta Ecopia H002 -rengasta saa tällä hetkellä kokoina 315/70R22.5, 315/80R22.5, 385/55R22.5 ja 385/65R22.5. Täysi kokovalikoima, myös 60-sarjan rengas, tulee tarjolle vuoden 2019 aikana, ja kattaa kaikki tärkeimmät pitkän matkan ajoon tarkoitetut koot.

Uusi Ecopia-valikoima on tuorein osoitus Bridgestonen kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta asiakkaidensa polttoainetehokkuuden maksimointiin. Bandagin polttoainetaloudellisten pinnoitettujen renkaiden FuelTech®-valikoima, Tirematics-rengasvalvontajärjestelmä sekä kattava Total Tyre Care -rengashallintapalvelu muodostavat Ecopia H002:n kanssa vahvan ratkaisun kuljetusyrityksille, jotka haluavat pienentää operatiivisia kustannuksiaan.

Bridgestone EMEA:n toimitusjohtaja Paolo Ferrari kommentoi: ”Vahvan asiakaslähtöisen toimintamallinsa sekä laajan ja kasvavan palveluverkostonsa ja Total Tyre Care -rengashallintajärjestelmien tarjoaman tiedon ansiosta Bridgestone ymmärtää kuljetusyritysten tarpeet paremmin kuin kukaan muu. Kuljetusala ja maailma ylipäänsä muuttuu jatkuvasti, joten myös kuljetusyritysten on panostettava yhä enemmän tehokkuuteen, kestävään kehitykseen, turvallisuuteen ja mukavuuteen. Uusi Ecopia H002 -rengas on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa, sillä ajettiin yli 14 miljoonaa testikilometriä ympäri Euroopan ja se tarjoaa asiakkaillemme etuja kaikilla neljällä alueella pienentämällä operatiivisia kustannuksia ja CO2-päästöjä sekä takaamalla johdonmukaisen suorituskyvyn koko vuoden ympäri.”

1 EU:n rengasmerkintäasetuksen mukainen A-luokan polttoainetehokkuus koossa 315/70R22.5 sekä 385/55R22.5. Paras märkäpito märässä rinteessä suoritetussa nousutestissä, jonka suoritti TÜV SUD heinä-elokuussa 2018 Bridgestone Europen pyynnöstä. Testin kilpailevat tuotteet: Goodyear Fuelmax D, Continental Ecoplus HD3, Michelin X-Line Energy D2, Pirelli TH:01. Raportin tunnus:713136052-7
2 EU:n rengasmerkintäasetuksen mukainen A-luokan polttoainetehokkuus koossa 315/70R22.5 sekä 385/55R22.5. Vuosina 2017 ja 2018 suoritettujen omien kenttätestien perusteella sama kilometrisuorite kuin edellisen sukupolven tuotteilla.
3 EU:n rengasmerkintäasetuksen mukainen B-luokan märkäpito koossa 315/70R22.5 sekä 385/55R22.5. Paras märkäpito märässä rinteessä suoritetussa nousutestissä, jonka suoritti TÜV SUD heinä-elokuussa 2018 Bridgestone Europen pyynnöstä. Testin kilpailevat tuotteet: Goodyear Fuelmax D, Continental Ecoplus HD3, Michelin X-Line Energy D2, Pirelli TH:01. Raportin tunnus:713136052-7
4 Euroopan autonvalmistajien liiton (ACEA) kannanotto: Future CO₂ standards for heavy duty vehicles, huhtikuu 2018.
5 Kustannussäästöt ja CO2-päästöjen vähennys verrattuna edellisen sukupolven Ecopia H001:een. Ecopia H002:n ja Ecopia H001:n välinen ero polttoaineen kulutuksessa ja CO2-päästöissä 4x2-vetoauton ja perävaunun yhdistelmälle Vecto-työkalun mukaan. Vuosisäästöjen laskennassa käytetyt oletustiedot: ajoneuvokannassa 150 vetoautoa ja 150 perävaunua, vetoautolla ajetaan keskimäärin 130 000 km vuodessa, dieselin hinta 1,2 euroa/l.
6 EU:n rengasmerkintäasetuksen mukainen B-luokan märkäpito koossa 315/70R22.5 sekä 385/55R22.5. Paras märkäpito märässä rinteessä suoritetussa nousutestissä, jonka suoritti TÜV SUD heinä-elokuussa 2018 Bridgestone Europen pyynnöstä. Testin kilpailevat tuotteet: Goodyear Fuelmax D, Continental Ecoplus HD3, Michelin X-Line Energy D2, Pirelli TH:01. Raportin tunnus:713136052-7