Maailman johtava rengas- ja kumivalmistaja Bridgestone Europe toi Reifen Essen -messuilla 27.–30.5.2014 markkinoille uuden premiumluokan U-AP100-renkaan bussien ja linja-autojen kaikille akseleille. Bridgestone U-AP 001 on kehitetty vastaamaan nykypäivän intensiivisen kaupunkiliikenteen vaatimuksiin, ja se päihittää edeltäjänsä, R192:n, suorituskyvyn keskeisillä alueilla. Lisäksi se tarjoaa kuljetusyrityksille neljä tärkeää etuai:

  • paremmat pito- ja jarrutusominaisuudet tarjoavat turvallisuutta vuoden ympäri kaikissa olosuhteissa, niin lumella kuin mudassakin, mistä merkkinä renkaassa on M + S -merkintä sekä vuorisymboli.
  • parempi taloudellisuus. Uuden renkaan käyttöikä on 20 prosenttia pidempi ja kilometrikustannukset siten huomattavasti pienemmät kuin R192:lla. Rengas on myös pinnoitettavuudeltaan parempi ja se kestää paremmin epätasaista kulutusta.
  • Bridgestonen Total Tyre Life* -palvelu, joka takaa pitkän ensimmäisen käyttöiän sekä mahdollisuuden pinnoittaa rengas useita kertoja käyttäen yhtiön ensiluokkaista Bandag-menetelmää.
  • 148:sta 150:een noussut kantavuus vastaa nykypäivän julkisen liikenteen vaatimuksiin (EURO VI -määräykset).

”Bridgestone suunnitteli uudesta kaupunkibussien renkaasta U-AP 001:stä erittäin järeän varmistaakseen hyvän vauriosuojan ja rengasrungon pinnoitettavuuden. Kuljetusyrityksille hyöty näkyy pitkänä kestoikänä ja alhaisina kilometrikustannuksina”, sanoo Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning, Bridgestone Europe.

Järeä runko ja 20 % pidempi kestoikä

Bridgestonen insinöörit onnistuivat parantamaan suorituskykyä optimoimalla U-AP 001:n rengasrungon, pintakuvion ja kumiseoksen.

Vahva rengasrunko tarjoaa suuremman kantavuuden sekä paremman rasituksen ja muodonmuutosten keston kuin edeltäjärengas niin uutena renkaana kuin pinnoitettunakin.

Bridgestone käytti renkaassa myös uusimpia kumiseoksia, jotka kestävät paremmin hankautumista ja kuumuutta pidentäen rengasrungon ikää ja pienentäen vierintävastusta eli polttoaineenkulutusta.

U-AP 001:n edistyksellinen kulutuspinta on 5 prosenttia leveämpi kuin R192:ssa; tuloksena on parempi kilometritulos, pito ja kaarreajo-ominaisuudet.

Hyvä vauriosuoja

Leveämmät, vankat olka-alueen pitkittäisrivat parantavat yleisesti kestävyyttä ja hankauksen kestoa, ja lisäsuojaa vaurioilta tarjoavat sivujen erittäin lujat vahvistukset, jotka suojaavat rengasrunkoa mm. hankautumiselta katukivetystä vasten.

Alhaiset kilometrikustannukset

”Kilometrikustannukset ovat kuljetusyrityksille kaikki kaikessa. Bridgestonen uuden U-AP 001:n hyvä kilometritulos ja erinomainen pinnoitettavuus takaavat kuljetusyrittäjille mahdollisuuden pienentää kilometrikustannuksiaan tuntuvasti”, Harald Van Ooteghem huomauttaa.

Bridgestone toi huhtikuussa U-AP 001:sta Euroopan markkinoiden sopimusyrittäjille busseihin tarkoitetun koon 275/70R22.5. Jälkiasennusmarkkinoille renkaan on määrä tulla syyskuussa 2014, ja vuonna 2015 valikoimaa laajennetaan kokoon 245/70R19.5.

U-AP 001 on Bridgestonen ensimmäinen kaupunkibusseihin tarkoitettu rengas, joka noudattaa yhtiön uutta periaatetta nimetä renkaat kuvaavammin ja selkeämmin. Nimestä käy ilmi kaksi renkaan käyttöön liittyvää tärkeää tietoa: käyttöympäristö (U = Urban, kaupunki) ja akselipaikka (AP = All Position, kaikki akselit).

   

* Total Tyre Life on osa Bridgestonen hyötyajoneuvojen renkaille tarkoitettua Total Tyre Care -konseptia, jonka tarkoituksena on auttaa kuljetusyrityksiä pitämään rengaskustannuksensa kurissa. Total Tyre Care -konsepti muodostuu kolmesta ohjelmasta:

  • Total Tyre Life – perustuu vankkaan rengasrunkoon, joka tarjoaa uutena erinomaisen kilometrituloksen ja voidaan pinnoittaa useita kertoja yhtiön Bandag-ratkaisulla.
  • Total Tyre Services – Bridgestonen EU:n laajuinen kumppaniverkosto pitää kuljetusyrityksen ajoneuvot tehokkaasti liikenteessä huolto-, tarkastus- ja neuvontapalveluiden avulla.
  • Total Tyre Systems – varmistaa, että kuljetusyrittäjät ovat aina tietoisia ajoneuvojensa renkaiden kunnosta. Tukena ovat Bridgestonen ainutlaatuiset valvonta- ja seurantatyökalut, kuten Toolbox ja TPMS.

Related Tyres