FAQs

Asennukset

 • Voiko FRT-merkityt renkaat asentaa ohjaavalle etuakselille?

  Mieluiten ei. Bridgestone suosittelee, että asennat FRT-merkityt kuorma-autonrenkaat vain traileriin tai teliakseleille eikä veto- tai ohjausakseleille. (Ks. lisätietoa teknisten tietojen kirjan sivulta 12.)

 • Tarvitseeko talvirenkaat tosiaan asentaa?

  Liikennöittepä Pohjolan äärioloissa tai Keski- ja Etelä-Euroopan leudommassa ilmastossa asettavat talvikuukaudet hyvin erilaisia haasteita ajamiselle. Siksi Bridgestone on kehittänyt laajan malliston laadukkaita talvirenkaita turvaamaan toimintanne jatkuvuuden monissa eri olosuhteissa: äärilämpötiloista kosteaan keliin sekä lumen ja jään haasteisiin. Tiedät toki, että talvirenkaat ovat pakolliset monissa maissa ja että kannattaa tarkistaa maakohtaiset määräykset sakkomaksujen ja ajoneuvon ajokiellon välttämiseksi. Napauttamalla tätä näet katsauksen nykylainsäädäntöön.

 • Paljonko rahaa voin säästää Bridgestonen pienen vierintävastuksen Ecopia-renkailla?

  Ajoneuvon tyypistä ja ajo-olosuhteista riippuen vastaa vierintävastus 20–50 prosentista polttoaineen kokonaiskulutuksestanne. Hyödyntämällä pintakuvio- ja materiaalitekniikan viimeisimpiä edistysaskelia vähentävät Bridgestone Ecopia -renkaat merkittävästi vierintävastusta, ja säästävät polttoainekuluissa jopa 5 %(*)! Koko kalustollanne siitä voi kertyä valtavat säästöt, jotka kevyesti kattavat Ecopia-renkaiden marginaalisesti kalliimman hinnan. Etenkin, jos otat huomioon niiden yhtä erinomaisen turvallisuuden, suorituskyvyn ja kestävyyden. Katso lisätietoja Ecopia-sivuilta ja laske kulutuksenne perusteella tarkemmin paljonko voisitte säästää.
  (*) Perustuu TÜV SÜD -testituloksiin ja sisäisiin testeihin, joissa ECOPIA H-STEER 001-, ECOPIA H-DRIVE 001- ja ECOPIA H-TRAILER 001 -renkaita verrattiin aiempaan Ecopia-mallistoon (R249 Ecopia, M749 Ecopia ja R109 Ecopia, koot 315/70 R 22.5 ja 385/55 R 22.5).

 • Mitä tietoa on renkaitteni sivuseinämissä?

  Sen tiedon näet tästä.

 • Miksi investoida Bridgestone-laaturenkaisiin eikä säästörenkaisiin?

  Koska Bridgestone-renkaat säästävät ajan mittaan enemmän. Ei kannata hämääntyä edullisesta hankintahinnasta. Bridgestone kehittää laaturenkaita, jotka eivät aseta pelkästään turvallisuutta etusijalle vaan ottavat huomioon renkaan koko käyttöiän km-kustannukset. Renkaat tarjoavat poikkeuksellisen kestävyyden ja ajokilometrit, alhaisen polttoaineen kulutuksen, pitkän käyttöiän, loistavan pinnoitettavuuden ja tietysti suorituskyvyn, joka takaa maksimiturvan kuljettajillenne ja maksimikäyttötunnit kalustollenne. Parempi kuljettajillenne, parempi ympäristölle ja parempi liiketoiminnallenne. Lisätietoa tästä.

Ylläpito

 • Pystynkö säästämään rahaa urittamalla renkaani uudelleen?

  Monissa tilanteissa voi todellakin kuorma-auton teräsvyörenkaiden uritus olla hyvä vaihtoehto! Oikein ja ammattimaisesti suoritettuna voi uritus lisätä renkaan käyttöikää sekä vähentää jätettä, renkaiden kokonaispainoa ja polttoaineen kulutusta. Jottei kuljettajien turvallisuus vaarannu, täytyy urituksen suorittaa koulutettu rengasammattilainen ja renkaissa on oltava jäljellä vähintään 3 mm kulutuspintaa. Väärin uritetun renkaan vyö ja runko voivat vaurioitua. Vaurioitunut runko ei sovi pinnoitettavaksi.
  Huom: Edes osittain loppuun kulutettuja renkaita ei koskaan saisi urittaa!

 • Miten saan renkaani kestämään pidempään?

  Oikean rengaspaineen ylläpidon lisäksi on muutamia vinkkejä, joita voit käyttää varmistamaan renkaittesi toimivuuden pidempään.

  1. Vaihda renkaitasi muutaman kuukauden välein. Vaihto voi tasoittaa renkaiden epäsäännöllistä kulumista, lisätä kuvion käyttöikää ja vähentää vaihdon ja/tai pinnoituksen kokonaiskustannuksia. Noudattamalla yksinkertaisia ohjeita tässä voit maksimoida tulokset.
  2. Korjaa vauriot mahdollisimman pian. Tarkista säännöllisesti viillot, repeytymät sekä naarmut ja korjaa ne ennen kuin ne pahenevat. Tarkista myös renkaisiin tarttuneet esineet – kuten kivet ja naulat – sillä ne voivat aiheuttaa ajan myötä vahinkoa ja heikentää suorituskykyä. • Mistä tiedän mikä on oikea paine renkailleni?

  Monet seikat vaikuttavat siihen, mikä on paras paine renkaillesi. Paras paikka aloittaa selvitys ovat ajoneuvon valmistajan ohjeet. Oikeaan paineeseen vaikuttavat myös renkaiden tekniset ominaisuudet, kuljetettavien kuormien luonne ja pinnat, joilla renkailla ajetaan. Muista, että juuri renkaittesi ilman on kannettava ajoneuvosi (ja rahdin) kuormitus, ei niiden rungon! Alipaine muuttaa renkaittesi muotoa liikaa, lisää kulumista, mekaanista jännitystä, kitkaa, vierintävastusta ja polttoaineen kulutusta. Ylipaine vähentää normaalia muodonmuutosta, mutta voi vahingoittaa renkaitanne tai jopa räjäyttää ne. Jos olet epävarma, voit saada rengasasiantuntijalta asiantuntevia neuvoja!

 • Montako kertaa voin pinnoittaa renkaan?

  Yhdessä Bandagin kanssa voivat Bridgestonen kuorma- ja linja-autojen renkaat tarjota markkinoiden edistyksellisimmän pinnoitustekniikan. Eniten saatte hyötyä investoinnista renkaisiin, kun huolehditte renkaiden rungoista. Oikeasta täyttöpaineesta huolehtiminen, vaurioiden korjaus nopeasti ja renkaiden säännöllinen kierrätys auttavat pitkälti saamaan pitkän käyttöiän renkaillenne ja monia pinnoituksia rungoille. Luonnollisesti ajoneuvonne luonne, käyttö ja ajo-olosuhteet vaikuttavat kaikki renkaidenne pinnoitettavuuteen. Suosittelemme katsomaan Bandagin sivustolta tarkempaa tietoa.

 • Milloin renkaat pitäisi vaihtaa?

  Jotta kuljettajienne ja muiden tielläliikkujien turvallisuus tulee taattua, ja suorituskyky sekä tehokkuus optimoitua, on tärkeää vaihtaa tai pinnoittaa renkaat ajoissa. Useimmissa Euroopan maissa on tiukat määräykset renkaiden pintakuvion pienimmästä sallitusta syvyydestä. Bridgestone suosittelee pinnoittamaan renkaat ennen lakisääteistä rajaa, jotteivat niiden rungot vahingoitu ja jotta kokonaiskustannukset pysyvät pieninä. Katso lisätietoa Pinnoitetut-sivuiltamme tai Bandag-sivustolta.

 • Miksi oikean rengaspaineen pitäminen on tärkeää?

  Syitä on monta! Tärkein niistä on kuljettajan turvallisuus. Tiesitkö myös sen, että alipaineiset renkaat voivat vaikuttaa merkittävästi polttoaineen kulutukseen ja renkaiden kestävyyteen? Alipaineisten renkaiden vierintävastus on suurempi ja siksi polttoainetta kuluu enemmän. Vain 10 %:n pudotus rengaspaineessa voi jo aiheuttaa 1,7 %:n lisäyksen kulutukseen. Se aiheuttaa myös renkaidesi olka-alueen liikakulumista. Jos alipainetta on 20 %, kestävät renkaasi ehkä vain 75 % täydestä käyttöiästään. Lyhyesti sanottuna oikea paine säästää renkaitasi, polttoainetta ja ehkä jopa henkesi!

Määräykset

 • Mistä tiedän mitkä talvirengassäännöt ovat missäkin maassa käytössä?

  Kautta Euroopan voimassa olevat talvirengassäännöt saattavat olla hämmentäviä. Siksi olemme tehneet yhteenvedon tärkeimmistä tähän asiakirjaan. Kuitenkin huolimatta sovellettavista määräyksistä ja rangaistuksista Bridgestone suosittelee lämpimästi käyttämään talvirenkaita, jotka on sovitettu juuri teidän ajo-olosuhteisiinne. Liikennöittepä Pohjolan äärioloissa tai Keski- ja Etelä-Euroopan leudommassa ilmastossa voivat talvikuukaudet asettaa hyvin erilaisia haasteita ajamiselle. Kuljettajien turvallisuuden ja toimintavarmuuden kannalta Bridgestone suosittelee vaihtamaan renkaat ajoissa kylmempiin, märempiin ja äärimmäisempiin olosuhteisiin paremmin sopiviksi.

 • Miten pitkä on Bridgestonen takuuaika?

  Bridgestone seisoo kuorma-autojen ja bussien laaturenkaidensa laadun takana. Siksi kaikilla Bridgestone-renkailla on viiden vuoden vakiotakuuaika (valmistuspäivästä lukien). Yleistakuumme kattaa mahdolliset viat sekä materiaaleissa että työssä, jotka saattavat ilmetä takuuajan kuluessa tavanomaisessa käytössä. Tietoa takuumme ehdoista ja lisätietoa siitä, mikä on tavanomaista käyttöä saat ottamalla yhteyttä jälleenmyyjääsi tai Bridgestonen edustajaan.

 • Mitä tietoa näen renkaani tarrasta?

  Vuoden 2012 lopulta lähtien ovat Euroopan merkintäsäädökset pyrkineet edistämään turvallisempaa, taloudellisempaa ja ympäristölle ystävällisempää tieliikennettä Euroopassa. Uudet merkinnät ilmoittavat renkaan suorituskyvyn kolmella tärkeällä alueella: märkäpidon, vierintämelun ja vierintävastuksen osalta. Taloudellisuudelle ja märkäpidolle on 7 luokitusta: A:sta (paras) G:hen (huonoin), ja kuvio- tai rengasmelulle on 3 arvosanaa. Tietysti on monia muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa renkaan suorituskykyyn. Lisää tietoa kokonaisuudesta saat puhumalla paikallisen Bridgestone-ammattilaisen kanssa tai napauttamalla tätä.