Tyre Talk

Seitsemäs Ammattina Sankari –palkinnon saaja on Ville Mensonen

Vuonna 2011 Suomessa lanseerattu Ammattina Sankari -kampanja etsii ja palkitsee vuosittain ansioituneita raskaan liikenteen ammattikuljettajia. Tavoitteena on löytää laajasta kuljetusalan ammattilaisten joukosta niitä yksilöitä, jotka ovat toimineet liikenteessä esimerkillisesti ja Sankarin tavoin.

Seitsemäs Ammattina Sankari –palkinnon saaja on Ville Mensonen 

Lähes täsmälleen vuosi sitten 28.11.2016 noin klo 15:20 puuauton kuljettaja Ville Mensonen oli juuri hakenut kuorman Ylämaalta ja ajeli rauhallisesti Villalan kylän laitaa kun hän huomasi hämärtyvässä iltapäivässä pienen kouluikäisen tytön, joka näytti olevan matkalla kohti Nutikkaa. Lämpötila oli reilusti pakkasella ja rivakka tuuli puhalsi pohjoisesta. T-paidassa ja ilman pipoa liikkunut tyttö herätti Villen huomion.

Villen pysähtyessä ja kysyessä tytön suunnitelmia hän ampaisi sanaakaan sanomatta juoksuun, jolloin Ville laskeutui ohjaamosta ja lähti juoksemaan tytön perään. Noin kolmensadan metrin juoksun jälkeen Ville sai tytön kiinni ja pääsi kysymään mihin hän oli menossa. Koska Ville ei saanut tytön puheesta muuta selvää kuin ”siipa”, tarjosi Ville tytölle kyydin rekkansa ohjaamossa ja palasi kylälle kyselemään, mistä tyttö olisi voinut olla tulossa. Koska yhteinen kieli oli hiukan hakusessa, Ville kyseli toistuvasti tytön tulosuuntaa, ja tyttö nyökkäili risteys risteykseltä reitin edetessä.

Kun matkaa oli tehty jo 8-9 kilometriä ja oltiin päästy pienen maatilan pihaan tyttö tunnisti paikan. Kyseessä oli tytön päivähoitopaikka, jossa tuttu hoitaja Sirpa otti tytön vastaan ja kiitteli kovin pienen karkulaisen löytymisestä. Samalla kävi ilmi, että tyttö oli karannut kotoaan ja ehtinyt kävellä pakkasessa 1,5 kilometriä ennen kuin Ville oli saapunut paikalle. Ilman Villen huomiota ja aktiivisuutta olisi tyttö kylmettynyt varmasti, ja seuraukset olisivat saattaneet olla ikäviä. Tällä kertaa rivakka toiminta ja huoli lähimmäisestä sai onnellisen lopun.

Ville Mensonen palkittiin Helsingissä torstaina 16.11. järjestetyssä Ammattina Sankari -palkintogaalassa 5.000 euron sekillä. Palkintosummasta puolet, 2.500 euroa Mensonen lahjoitti kampanjan sääntöjen mukaan hyväntekeväisyyteen. Kohteeksi valikoitui Taipalsaarelainen toimintakeskus Taiska, joka järjestää päivä- ja työtoimintaa vammaispalvelujen asiakkaille. Palkinnon luovutti tilaisuuden juhlapuhuja, liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja ja kansanedustaja Ari Jalonen.

Ammattina Sankari- kampanja on seitsemän vuoden aikana lahjoittanut eri hyväntekeväisyyskohteisiin yhteensä 34 857 Euroa.
Ammattina sankari -kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Bridgestonen lisäksi Suomen  Rahtarit ry, Veho Oy Ab, ABC-ketju, Raskas Kalusto –lehti ja Örum Oy Ab.Kuvateksti:

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Ari Jalonen, palkittu Sankari Ville Mensonen ja Ammattina Sankari -kampanjan koordinaattori Jussi Huhta. (kuva Kimmo Levonen)Lisätietoja:

Jussi Huhta
040 840 3531
jussi.huhta@bridgestone.eu

Sami Vesterinen
0207 936 223
sami.vesterinen@bridgestone.eu