Tyre Talk

Bridgestonen EXAMATION vuoden 2017 renkaanvalmistusinnovaatio

Bridgestone sai vakuuttavan tunnustuksen jatkuvista T&K-panostuksistaan, kun 27 rengasalan asiantuntijaa äänesti yhtiön EXAMATION-kokoonpanojärjestelmän vuoden renkaan valmistus innovaatioksi (Tire Manufacturing Innovation of the Year) 2017 Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence -tapahtumassa.

Emilio Tibero head of R&D

Palkinnon voittaja julistettiin Tire Technology -messujen gaalatapahtumassa Hannoverissa 15. helmikuuta, ja palkinnon otti vastaan Bridgestone Corporationin puolesta Bridgestone EMEAn tutkimus- ja kehitysjohtaja Emilio Tiberio. ”Olemme ylpeitä EXAMATION-kokoonpanojärjestelmälle myönnetystä arvostetusta palkinnosta. Uskomme, että tieto- ja viestintäteknologian ja tekoälyn käyttö tuotantojärjestelmissämme tuo merkittäviä etuja ja auttaa meitä täyttämään sitoumuksemme – Serving Society with Superior Quality”, Tiberio toteaa.

Tuomaristo kiitteli Bridgestonen saavutuksia tekoälyn käytössä rengastehtaalla. Uusi EXAMATION-järjestelmä otettiin ensimmäisenä käyttöön Hikonen tehtaalla Japanissa vuonna 2016, ja se osoittautui niin menestyksekkääksi, että järjestelmän käyttöä päätettiin pian laajentaa. EXAMATION otetaankin käyttöön myös Tatabanyan tehtaalla Unkarissa ja Venäjällä sijaitsevalla uudella tehtaalla.

Japanilaisen Intelligent Vehicle Research Institute -laitoksen johtaja ja tuomariston jäsen Shunichi Yamazaki kommentoi: “Japanissa kokonainen sukupolvi osaavia insinöörejä on eläköitymässä, ja heidän teknisen osaamisensa siirtäminen kokonaisuudessaan nuoremmille työntekijöille voi olla vaikeaa. Bridgestonen järjestelmä on käytännöllinen työkalu, joka ehkäisee inhimillisiä virheitä ja parantaa tuotannon tehokkuutta ja laatua. Sen anturit mittaavat laatuun liittyvää dataa 480 pisteestä ja suorittavat tekoälyä hyödyntävää automaattista valvontaa reaaliajassa, jotta renkaat voidaan koota optimiolosuhteissa. Älyteknologian odotetaan mullistavan vielä koko valmistavan teollisuuden.”

”Tekoälyn ja edistyksellisen data-analytiikan käyttö tulee olemaan tärkeä trendi useilla valmistavan teollisuuden aloilla tulevalla vuosikymmenellä. Bridgestonen innovatiivinen EXAMATION-järjestelmä osoittaa, että rengasteollisuus on tuotantoteknologian kehityksen kärjessä”, Tire Technology International -lehden toimittaja ja tuomariston puheenjohtaja Graham Heeps jatkaa.

Tämä oli kuudes kerta, kun Bridgestone voitti vuodesta 2008 jaetun Tire Technology -palkinnon. Vuosina 2008 ja 2016 Bridgestone voitti Tire Manufacturer of the Year -palkinnon, vuosina 2012 ja 2013 Technology-palkinnon Contact Area Information Sensing (CAIS) -teknologiastaan ja vierintävastusta pienentävästä ologic-teknologiastaan ja samoin vuonna 2013 Environmental Achievement of the Year -palkinnon Yhdysvaltojen uudesta teknologiakeskuksestaan.


Bridgestone EMEAn T&K-johtaja Emilio Tiberio ottaa vastaan Tire Manufacturing Innovation of the Year -palkinnon konsernin puolesta.